Limburg - Nieuws - Persberichten Limburg - Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 30 november 2024

Business: Zeg niet langer Eandis of Infrax, maar Fluvius (7 februari 2019)

Eandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert.

Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de oude namen de voorbije maanden echter nog in gebruik tot het nieuwe bedrijf klaar was om alle klanten eenzelfde service te kunnen aanbieden. De oude merknamen Eandis en Infrax zijn nu echt verleden tijd.

Piet Buyse, voorzitter, en Wim Dries, ondervoorzitter: "Dit is een belangrijk moment. Fluvius wordt nu echt een naam die je volop in straten in heel Vlaanderen zal tegenkomen. We willen de komende jaren nog meer een professionele, klantgerichte en efficiënte partner voor onze gezinnen, bedrijven en overheden worden."

Vanaf vandaag zijn het medewerkers in Fluvius-uniform en -wagens die in de straten de werken aan de nutsleidingen uitvoeren. Het is ook een meteropnemer van Fluvius die de meterstanden komt noteren. Elke medewerker heeft ook een Fluvius-badge bij zich om zich bij de klant te legitimeren.

In regio’s waar Infrax vroeger één of meerdere nutsvoorzieningen beheerde, wijzigen wel de contactnummers. Het nummer om pannes of storingen te melden wordt net als in de rest van Vlaanderen 078 35 35 00. Het telefoonnummer voor dringende oproepen bij gasgeur wordt overal 0800 65 0 65.

Alle klanten in heel Vlaanderen krijgen deze week een nieuwe sticker in de bus om in de buurt van de meterkast te kleven. Zo heeft iedereen de juiste contactgegevens altijd in de buurt. Sowieso blijven de oude nummers de komende jaren automatisch doorschakelen naar het Fluvius-nummer.

De tarieven voor eenmalige tussenkomsten zijn sinds 1 januari voor heel Vlaanderen eenvormig. Denk aan de prijs voor de installatie van een nieuwe elektriciteits- of gasmeter, of een tariefwissel van dag- en nachttarief naar dagtarief. Daarbij kiest Fluvius steeds voor het goedkoopste tarief van de twee vroegere bedrijven.

Op langere termijn zal de klant de impact van het eengemaakte bedrijf ook in de distributienettarieven voelen. Als het volledige integratieproces voltooid is, zal Fluvius vanaf 2022 jaarlijks 110 miljoen euro werkingskosten kunnen besparen. Dit vertegenwoordigt een daling van het nettarief met circa 36 euro voor een gemiddeld gezin met aardgas en elektriciteit.



Bekijk alle artikels uit Business