Hamont-Achel: Uitvaartmedewerkster Carine in Komen Eten op VIER! (14 maart 2014)
De nieuwe week (vanaf 24 maart) van Komen Eten zit boordevol lekkers. Carine uit Hamont-Achel wil scoren met haar zelfgemaakte cocktail, Martijn uit Herzele wil verrassen met gerijpte entrecôte, ex-miss Alice uit Kalmthout gaat voor een melklammetje en Noël uit Merelbeke tenslotte pakt uit met een ambachtelijk kletzenbrood.
Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15, op VIER.
Vanaf maandag 24 maart: Carine uit Hamont-Achel, Martijn uit Herzele, Alice uit Kalmthout en Noël uit Merelbeke.
Carine uit Hamont-Achel is aan de beurt op Maandag 24 maart De 47-jarige Carine uit Hamont-Achel is beroepsmatig uitvaartmedewerkster. Ze bijt de spits af in een nieuwe Komen Eten-week en rolt letterlijk de rode loper uit om haar gasten in stijl te ontvangen. Zelf schat ze haar talent als keukenprinses redelijk beperkt in, maar eten beschouwt ze wel als een van de grootste deugden des levens. Voor Carine vormt het aperitief een niet te onderschatten onderdeel van een menu en voor de gelegenheid stelt ze zelf een cocktail samen, met als hoofdingrediënt een stevige portie liefde.
Als hoofdgerecht serveert ze Ierse rib-eye met wintergarnituur. Dat laatste blijkt knolselderpuree te zijn en het tempo waarmee ze de nodige aardappelen in stukken snijdt, is zelden gezien in de Komen Eten-geschiedenis. Voor het voorgerecht kiest Carine niet voor een enkele scampo, maar voor een bordje vol scampi in een zacht currysausje. Voor het dessert gaat ze resoluut voor een trio. Eentje van huisbereide zoetigheid om precies te zijn. Om ook op het onderdeel sfeer en gezelligheid hoog te scoren, voorziet Carine als klap op de vuurpijl een amusementsactje. Benieuwd wat ze daar precies mee bedoelt