Hechtel-Eksel: Militair Pascal uit Hechtel in Komen Eten! (10 mei 2014)
Geen paniek, kandidate Kelly heeft enkel haar cocktail 'Seks met Kelly' genoemd. Maar zij is niet de enige deze week die kiest voor een opvallende naam voor een gerecht. Pascal maakt immers koolputterspasta klaar, Ingrid geeft Corne de Gatte bij haar speenvarken en Peter serveert prinsessenboontjes uit de zee. Dat en veel meer, in een splinternieuwe aflevering van Komen Eten op VIER. Komen Eten, van maandag 12 tot en met donderdag 15 mei om 20.15u.
Militair Pascal uit Hechtel is 44 jaar en een trotse Limburger. Hij wil onze prachtige provincie dan ook graag promoten tijdens zijn Komen Eten-avontuur. Op het menu staat daarom koolputterspasta in eigen huisje. Het gerecht wordt geserveerd in een uitgeholde kaasbol en een belangrijk onderdeel is pecorino. Dat is een Italiaanse kaas die werd meegebracht naar Limburg door de Italiaanse mijnwerkers. Vandaar de benaming van Pascals gerecht. Pascal is een fervent wielertoerist, maar kiezen tussen fietsen en koken is een onmogelijke opdracht voor hem. Het liefst van al zou hij dan met de fiets naar een lekker restaurant rijden. De verwachtingen van de Komen Eters liggen hoog voor deze joviale en gezellige familieman, maar de ervaring leert dat het inlossen van verwachtingen bij Komen Eten een aartsmoeilijke opdracht is.