In Limburg: Diederik Herbots is beste sommelier van Limburg (4 februari 2025)
De 15de editie van de prestigieuze verkiezing Sommelier of the Year heeft opnieuw de meest getalenteerde sommeliers van België in de schijnwerpers gezet. Meer dan 14.000 foodies en horecaprofessionals brachten hun stem uit. Per provincie werden de drie sommeliers met de meeste stemmen uitgenodigd om hun vakkennis te bewijzen tijdens een uitdagende sommelierproef voor een vakjury.
Winnaar Limburg: Diederik Herbots (Restaurant Ogst Hasselt) is uitgeroepen tot Sommelier of the Year 2025 van de provincie Limburg.
Dit jaar stond de proef volledig in het teken van monocépages (wijnen gemaakt van één druivensoort). De kandidaten moesten er tien blind proeven en vervolgens één selecteren die ze perfect wisten te matchen met een gerecht. Daarbij waren niet alleen hun smaakpapillen, maar ook hun technische kennis, argumentatie en communicatieve vaardigheden doorslaggevend.
Een sommelier kan de provinciale titel meerdere keren winnen, maar de nationale titel slechts één keer in zijn of haar carrière. De grote vraag blijft: wie wordt de Sommelier of the Year 2025? De organisatie houdt de spanning erin, want de nationale winnaar wordt pas bekendgemaakt op maandag 17 maart.