Limburg - Nieuws - Persberichten Limburg - Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 21 april 2025

Maasmechelen: Eerste Limburgse deelnemer op affiche Antwerps culinair festival (24 februari 2016)

De organisatoren van culinair festival Antwerpen Proeft, dat van 5 tot 8 mei zijn 10de jaarlijkse editie beleeft, hebben de allereerste Limburgse deelnemer van hun evenement bekendgemaakt: Chocoladehuis Boon uit Hasselt. "Het is de eerste keer dat 'een Limburger' op de affiche van een editie van Antwerpen Proeft staat en dat vinden we ook zelf plezant nieuws," vertelt organisator Ward Ramaekers, die net als organisator Claudia Engelen opgroeide in Maasmechelen.

"Verder verklap ik graag dat Chocoladehuis Boon niet de enige
Limburgse topper op de jubileumeditie van Antwerpen Proeft zal zijn," vult Ramaekers aan. "Wordt vervolgd."

Antwerpen Proeft vindt plaats van donderdag 5 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 8 mei, outdoor en indoor aan de Antwerpse Waagnatie. Bij zijn vorige editie werd het festival overrompeld door bezoekers. Mensen uit heel Vlaanderen en van ver daarbuiten zakken met vrienden en familie af naar het evenement om te proeven en topchefs en tv-koks te ontmoeten. Nieuw in 2015 was de helemaal uitverkochte AEG Cooking Club. Bezoekers kunnen hier, ook in
2016, samen met professionals zelf hun potje koken.

De online voorverkoop voor de verjaardageditie van Antwerpen Proeft start op 4 maart via http://www.antwerpenproeft.be

Eerder werd de deelname van de volgende ronkende namen bevestigd:

- Jeroen Meus / Würst
- Nathalie Meskens / Nimman / Yam Thai
- Sepideh Sedaghatnia (jurylid 'Mijn Pop-uprestaurant!') / Divin by
Sepi
- Wim Ballieu / Balls & Glory
- Wout Bru
- O'tagine
- L'Épicerie du Cirque (sterrenchef Dennis Broeckx)
- Kommilfoo (sterrenchef Olivier de Vinck)
- Jean sur Mer
- Fingerfood Truck
- Ellis Gourmet Burger
- Bar Italia
- B23 (nieuw in Bib Gourmand)


"Het moet de grootste culinaire show van België worden, in de bourgondische hoofdstad van de Lage Landen, Antwerpen."

Ramaekers: "Er zal meer te proeven, te zien en te beleven zijn. Je mag meer mooie restaurants verwachten, meer foodtrucks van niveau, meer interactieve kookdemonstraties en spannende workshops."

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen